Un videojoc redueïx els símptomes del trastorn de dèficit d'atenció i hiperactivitat (TDAH).

dimarts, 30 de març del 2010


Es tracta d'una aplicació que introdueix al nen en un joc educatiu informàtic, i en el que ha de portar posat un casc que capta la seua activitat cerebral relativa a l'atenció. Aquest joc funciona mentres el nen presta atenció i es deté quan el nen ja no posa atenció en el joc.

Experts de la Universitat d'Hertfordshire (Regne Unit) han desenvolupat un joc informàtic que reduïx els símptomes del trastorn de dèficit d'atenció i hiperactivitat (TDAH), i serà aplicat en nens del país durant un mes.
En concret, la directora del treball, Karen Pine, i el seu assistent, Farjana Nasrin, van investigar els efectes de la "electroencefalografia de retroalimentació" en deu nens, una estratègia d'aprenentatge que detecta les ones cerebrals.

Els experts van observar al final de l'estudi que el comportament impulsiu dels nens es reduïa, en comparació amb els nens del grup de control que no havia usat el sistema.

Segons va assenyalar Pine, " als nens amb TDAH els costa controlar els seus impulsos i inhibir un comportament inapropiat". "Este sistema podria previndre problemes a llarg termini a l'ajudar als nens a ser menys impulsius i a controlar-se més", va assegurar.

Per la seua banda, el director de Games for Life, Ian Glasscock, entitat amb què col·laboren aquestes expertes, va afirmar que la tecnologia de jocs educatius dirigits a la ment és l'única intervenció que ha demostrat eficàcia en la reducció dels símptomes d'aquest trastorn.