Softwares per persones amb discapacitat visual

dilluns, 8 de març del 2010

Els softwares per persones amb discapacitat visual, col·laboren a que la persona amb algun tipus de deficènci visual puga utilitzar l'ordinador de manera autónoma, facilitant així la normalització d'aquestes persones i ajundant a la seva integració. Alguns exemples de softwares que podem trobar de manera gratuïta a la red:


Calcwav: una calculadora parlant

AUTOR: Joaquin Fonoll

Discapacitat Visual / Discapacitat motora

Calcwav és una calculadora que parla. Per la seva presentació i versatilitat pot adaptar-se a discapacitat visual i motora.

Es pot enfocar el seu ús amb un teclat amb relleu per a persones amb ceguera. Si es maximitza la pantalla es veuen tecles molt grans i es facilita el seu ús amb una pantalla tàctil o pissarra interactiva, per a persones amb disminució visual. D'altra banda, posseïx opcions per esborrar de manera automàtica, per persones amb discapacitat motora a través de l'ús del teclat o un polsador.

JAWS: Job Acces with Speech / AUTOR: Freedom Scientific


Per a Windows 98 i ME per a versions més modernes de Windows

Discapacitat Visual

És un programa que llegeix la pantalla a les persones amb discapacitat visual perquè sàpiguen l'opció en què estan col·locats i les accions que han de realitzar per a continuar.

Per a navegar en els diferents menús de la pantalla i els programes amb aquest programa, la persona cega utilitza el teclat de l'ordinador i no cal ratolí.

És un dels programes més complets, ja que dóna suport en espanyol a les diferents aplicacions de Windows. Per a optimitzar la seva utilització es recomana reduir els elements que apareixen en els diferents entorns visuals que siguen utilitzats, per reduir el temps d'execució.

El més interessant és que, a més de mencionar el que està en pantalla ho explica, aconseguint així un funcionament de fàcil accés per a les persones amb discapacitat visual.

Jaws no és gratuït però hi ha una versió de prova en Internet que pot descarregar-se i que és totalment funcional durant 40 minuts.


Zoom V1.01 / AUTOR: Paul Scott

Súper Magnify / AUTOR: Kevin Solway

Discapacitat Visual

Els amplificadors de pantalla són com una lupa o lent que permet magnificar qualsevol àrea de la pantalla de l'ordinador.

Zoom i Súper Magnify són amplificadors de pantalla que poden ser descarregat d'Internet en segons i instal·lats molt fàcilment. Molt recomanables per a persones que poden aprofitar el seu resta visual.

Poden amplificar qualsevol àrea de la pantalla amb diversos nivells de magnificación. És recomanable que per al seu ús es facen adequacions a la configuració de la pantalla i distribució dels programes, menús, ferramentes... a fi de fer la pantalla més accessible.

Pot combinar-se la seua aplicació amb qualsevol lector de pantalla.



El enllaç on es poden trobar aquestos softwares és:http://software.computadora-discapacidad.org/