PDI

dijous, 18 de març del 2010



1.- Què és una pissarra digital? Què és una pissarra digital interactiva?

Distingim bàsicament dos tipus de pissarra digital, segons la forma en què podem interactuar amb les imatges projectades:

PISSARRA DIGITAL SIMPLE (PD) : "Sistema tecnològic, generalment integrat per un ordinador i un videoproyector, que permet projectar continguts digitals en un format idoni per a visualització en grup. Es pot interactuar sobre les imatges projectades utilitzant els perifèrics de l'ordinador: ratolí, teclat..."
La superfície de projecció pot ser una pissarra blanca (recomanat), una pantalla de projecció o inclús una paret blanca.
La interacció es realitza necessàriament amb els perifèrics de l'ordinador: teclat, ratolí, tableta gràfica... (que convé siguen sense fil tipus Bluetooth).



Comprar una PD significa comprar tres coses:
- Un ordinador (convé que l'aula tinga connexió a Internet).
- Un videoproyector (convé estiga fix en el sostre).
- I una pissarra blanca on projectar.

Què és una PDIp? És una PD en la que disposem a més d'una tableta gràfica i d'un ‘pack' de programari PDI. D'aquesta manera es pot interactuar des de qualsevol punt de la classe (si la tableta gràfica és sense fil) i es poden aprofitar totes les funcionalitats del programari que acompanya a les PDI: tinta digital, editor de presentacions, recursos de suport...

PISSARRA DIGITAL INTERACTIVA (PDI) : "Sistema tecnològic, generalment integrat per un ordinador, un videoproyector i un dispositiu de control de punter, que permet projectar en una superfície interactiva continguts digitals en un format idoni per a visualització en grup. Es pot interactuar directament sobre la superfície de projecció."
El seu valor afegit enfront de la PD és que permet interactuar directament sobre la superfície de projecció per mitjà d'un llapis-punter (o amb els dits si és una PDI tàctil).
La superfície de projecció sol ser una pissarra blanca que inclou en el seu interior el "dispositiu de control de punter". Si aquest dispositiu és una capseta externa transportable que es pot adherir a qualsevol pissarra blanca la PDI es denominarà PISSARRA DIGITAL INTERACTIVA PORTATIL.




Comprar una PDI significa comprar tres coses:
- Un ordinador (convé que l'aula tinga connexió a Internet).
- Una pissarra blanca que integre el "dispositiu de control de punter" (o una pissarra blanca normal i un dispositiu PDI portatil). En ambdós casos s'inclou un ‘pack' de programari PDI: driver PDI, tinta digital, editor multimèdia, recursos de suport...
- I un videoproyector (convé estiga fix en el sostre o integrat en la part superior de la pissarra blanca).
Atés que el programari d'anotacions (tinta digital) i les altres funcions pròpies de les PDI resulten d'ús lliure (almenys algunes marques) i es pot utilitzar també en les PD, la CARACTERÍSTICA ESSENCIAL que diferència una PD i una PDI és que en esta la interacció es realitza directament sobre la superfície de projecció.